İstanbul'da DAB+ Teknolojisi ile 448 Yeni Radyo Frekansı Dönemi Başlıyor

Blog Image
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da DAB+ teknolojisi ile 448 yeni radyo frekansı sağlanacağını açıkladı. Bu yeni dönem, dijital radyo yayıncılığında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İstanbul'da DAB+ Teknolojisi ile 448 Yeni Radyo Frekansı Dönemi Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da DAB+ teknolojisi ile 448 yeni radyo frekansı sağlanacağını açıkladı. Bu yeni dönem, dijital radyo yayıncılığında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakan Uraloğlu, DAB+ teknolojisinin sağladığı avantajlarla birlikte, radyo yayıncılığında bir devrim yaşanacağını belirtti.

DAB+ Teknolojisi Nedir?

Dijital Ses Yayını Plus (DAB+) teknolojisi, radyo yayıncılığında önemli bir yenilik olarak öne çıkıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu teknolojinin parazitlerden arındırılmış net bir ses deneyimi sunduğunu ifade etti. Aynı frekansta birden fazla radyo kanalını barındırabilme kapasitesi ile frekans verimliliğini artıran DAB+, dinleyicilere daha kaliteli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Bakan Uraloğlu, DAB+ ile İstanbul'da boş frekans olmadığını belirterek, “Artık DAB+ yayınlarına başlamamızla bu durumu ortadan kaldırdık. Bu yeni teknoloji sayesinde gelen taleplere göre 448 yeni frekans sağlayabileceğiz.” dedi. Bu durum, radyo yayıncılığında büyük bir değişim yaratacak.

Yeni Frekanslar ve Radyo Kanalları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, 12 radyo kanalının DAB+ teknolojisi ile hizmete başlayacağını duyurdu. Bu gelişme, radyo yayıncılığında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. DAB+ teknolojisi, kullanıcıların sadece müzik ve konuşma değil, aynı zamanda faydalı bilgi akışına da erişim sağlamasına olanak tanıyor.

Uraloğlu, “DAB+ yayınlarımızı başlatarak Türkiye'nin yayıncılık ve iletişim tarihinde yeni bir dönüm noktasına şahitlik ediyoruz.” diyerek, bu teknolojinin sunduğu hizmet kalitesi ve enerji tasarrufu avantajları sayesinde radyo kanallarının sayısının artacağına inandığını belirtti.

Çamlıca Kulesi'nin Rolü

Çamlıca Kulesi, DAB+ teknolojisinin uygulanmasında önemli bir rol oynuyor. 2018 yılında hizmete açılan kule, dünyada ilk defa bir haberleşme kulesinden aynı anda 100 adet FM radyo yayını yapabilme kapasitesine sahip. Uraloğlu, “DAB+ teknolojisi ile Radyo Yayıncılığımıza yeni bir soluk getiren bir yeniliği daha Çamlıca Kulemizde hayata geçiriyoruz.” dedi.

Çamlıca Kulesi, elektromanyetik alan değerinde sağladığı iyileşme ile de dikkat çekiyor. Uraloğlu, “Kaldırılan 33 antenin yaydığı elektromanyetik alan değerini Avrupa standardının bile üçte birine indirerek bölge sakinlerine daha sağlıklı bir yaşam sunduk.” ifadelerini kullandı.

DAB+ ile Gelecek Vizyonu

Dijital Yeni Nesil Radyoculuğu yalnızca bir radyo yayını teknolojisi olarak değil, aynı zamanda eğlence ve eğitim için de önemli bir araç olarak gören Uraloğlu, bu gelişmelerin medya dünyasında vazgeçilmez bir oyuncu haline geleceğini belirtti. DAB+ teknolojisi, geniş kapsama alanı ve yüksek veri iletimi kapasitesi ile savunma sanayinde de faydalar sağlayacak.

Bakan Uraloğlu, “DAB+ ülkemiz ve insanımız için hayırlı olsun.” diyerek, dijital radyo yayıncılığının başlangıç startını verdi. Bu yeni dönem, radyo yayıncılığında önemli bir değişim yaratacak ve dinleyicilere daha kaliteli bir deneyim sunacak.