Türkiye'de Yerli ve Milli Lokomotif Üretimi İçin Üç Yeni Fabrika Kurulacak

Blog Image
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılı yatırım programı çerçevesinde Türkiye'de üç yeni fabrika kurulacağını açıkladı. Bu fabrikalar, yerli ve milli lokomotif üretimini artırmayı hedefliyor.

Türkiye'de Yerli ve Milli Lokomotif Üretimi İçin Üç Yeni Fabrika Kurulacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılı yatırım programı çerçevesinde Türkiye'de üç yeni fabrika kurulacağını açıkladı. Bu fabrikalar, yerli ve milli lokomotif üretimini artırmayı hedefliyor. Eskişehir, Sakarya ve Sivas'ta kurulacak olan fabrikalar, raylı sistem araçlarının geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları AŞ (TÜRASAŞ) bünyesinde gerçekleştirilecek projelerin detaylarını paylaştı. 2025 yılında atılacak olan bu fabrikalar, Türkiye'nin raylı sistemler imalat sektöründeki yerini güçlendirecek.

Üç Yeni Fabrikanın Detayları

Eskişehir'de Milli Elektrikli Lokomotif İmalat ve Elektrik Sistemleri Fabrikası, Sakarya'da Milli Elektrikli Tren Seti İmalat ve Test Fabrikası, Sivas'ta ise Milli Raylı Sistem Araçları Parça İmalat Fabrikası kurulacak. Bu fabrikaların temelinin 2025 yılında atılması planlanıyor.

Bakan Uraloğlu, bu projelerin Türkiye'nin demiryolu sektöründeki dışa bağımlılığı azaltmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, yerli ve milli üretimle birlikte, Türkiye'nin raylı sistem araçlarının kalitesinin artırılacağına dikkat çekti.

TÜRASAŞ ve Enerji Verimliliği

TÜRASAŞ bünyesinde yerli ve milli raylı sistem araç üretimlerinin hızla devam ettiğini ifade eden Uraloğlu, enerji verimliliğine de önem verdiklerini vurguladı. Sivas Bölge Müdürlüğü'nde güneş enerji santrali kurulması için proje hazırlandığını açıkladı.

Bu proje ile fabrikaların çatılarına güneş enerji santralleri kurulacak. Böylece, fabrikalar kendi elektriğini üretecek ve çevreye duyarlı bir üretim süreci sağlanacak. Uraloğlu, bu adımın rekabetçi üretim için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Yerli ve Milli Projelerin Önemi

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin raylı sistemler imalat sektöründeki tecrübesinin 100 yılı aştığını vurguladı. TÜRASAŞ, bu alandaki en büyük temsilci olarak, yerli ve milli projeleri ile Türkiye'nin üretim gücünü artırmayı hedefliyor.

Uraloğlu, “Yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz projelerle demiryollarında modern ve yerli araçlarımızı çoğaltıyoruz” dedi. Bu projelerin kalıcı olması, Türkiye'nin raylı sistemler alanındaki hedefleri açısından büyük önem taşıyor.